U razdoblju od 25. do 27. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 29 vozača osobnih automobila i 2 biciklista koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Tijekom vikenda, policijski službenici su osim alkohola evidentirali još 222 prekršaja, od kojih je evidentirano 131 prekršaj prekoračenje brzine kretanja vozilima, 15 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droga, 6 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 56 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 26. veljače, oko 21,20 sati, u Đakovu, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,44 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 25. veljače, oko 16 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 65-godišnji hrvatski državljanin je zbog ne kretanja sredinom obilježene prometne trake udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera.

Vozač se odbio podvrgnuti alkotestiranju te smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 26. veljače, oko 00,25 sati, u Bizovcu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,51 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 1 sat, u Belišću, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje.

Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 23 sata, u Belišću, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 61-godišnji hrvatski državljanin je zbog nepropisnog kretanja vozilom sletio s kolnika i udario u stup ulične rasvjete i udaljio se s mjesta prometne nesreće.

Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,12 grama po kilogramu.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 27. veljače, oko 0,05 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin.

Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,15 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 0,50 sat, u Dardi, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin.

Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,95 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo