Dugo je godina trgovina Ferivi bila sinonim za kupnju sportske odjeće, obuće i opreme u Đakovu, a sada će nakon dugogodišnjeg poslovanja, 31. siječnja 2023. godine zatvoriti svoja vrata.

Razloga za zatvaranje je nekoliko, a više o svemu rekao nam je voditelj maloprodaje Igor Pavlović:

“Razloga za zatvaranje ima nekoliko, a prije svega jedan od najvažnijih je taj što je suradnja s jednom od najvećih sportskih korporacija Nike smanjena na nekoliko kategorija i to već od početka ove godine. Također Ferivi Co. d.o.o. je 2021. godine postao regionalni franšizni partner korporaciji Adidas za Hrvatsku i Sloveniju pa sada na tržištu Hrvatske ima 12 Adidas brend trgovina i 4 u Sloveniji.

S obzirom na navedeno asortiman koji smo mogli ponuditi vrlo je sužen i nema onu zanimljivost koju je imao prije, a ostali brendovi koje smo pokušali progurati jednostavno nisu mogli pokriti razliku u prodaji. Najveći utjecaj na smanjen ulazak kupca imala je ta sužena ponuda, gdje Nike-a ima vrlo malo, a Adidas pokriva trenutne potrebe.

U prošlosti je trgovina imala odlične rezultate i naši kupci u Đakovu uvijek su bili odani te na puno načina dokazali da je Đakovo zaslužilo imati jednu takvu trgovinu. Kao što sam naveo vremena su se promijenila i Ferivi jednostavno, kao i sve velike tvrtke, mora mijenjati strategiju kako bi zadovoljio prohtjeve našeg tržišta koje je postalo izuzetno zahtjevno.

Mi smo zaista poduzeli sve kako bi zadržali trgovinu, ali rezultat je već duže vrijeme negativan. Želimo se zahvaliti našim vjernim kupcima i suradnicima iz Đakova, a najviše želimo zahvaliti našim djelatnicama koje su uvijek bile na visini zadatka i vrlo korektno odrađivale sve zadatke koje je trgovina nametala.

Vidimo se u Osijeku, a možda nekada ponovno i u Đakovu.”

Igor Kretonić
Foto: Ferivi