Ljeto se bliži kraju što znači da Caffe bar Saloon ponovno otvara svoja vrata svim ljubiteljima dobre zabave i vrhunskog craft piva.

Ako znate odgovore na pitanja: Koji grad je drugi po veličini u Njemačkoj? Koji je jezik službeni u Monaku? Za koju se banku bori superjunak Hrvatko? Tko je prvi Hrvat s NBA prstenom? Kako se zove najmlađi od braće Vragec?, onda je Saloon pravo mjesto za vas jer ondje se svakog drugog petka organizira Pub kviz koji je doživio više od 30 izdanja te svaki puta okupi raznoliko društvo. Prvi kviz nakon ljetne stanke na rasporedu je u petak 9. rujna s početkom u 20:00 sati, a prijave su otvorene od sljedećeg tjedna u inboxu Facebook stranice Caffe bar Saloon.

Kviz se sastoji od 3 kruga po 20 pitanja i rađen je kao klasični pub kviz, gdje voditelj čita pitanja, a ekipe odgovore zapisuju na papir. Ekipe mogu brojati do 5 članova, a najvažnije pravilo čitavog kviza je – nema korištenja mobitela i traženja odgovora na Internetu. Pitanja su raznolike tematike te će se ondje pronaći ponešto za svakoga: povijest, geografija, sport, kultura, glazba, književnost, aktualnosti… Nakon svakog kruga zbrajaju se bodovi, a na kraju kviza prve tri ekipe odlaze kući s nagradama. Osim njih, uvijek se rundom na račun kuće nagradi još poneka ekipa.

Kviz se ne radi po sistemu lige te se rezultati kviza ne zbrajaju, prijava ekipa je besplatna i nema kotizacije. Cilj je kviza dobro se zabaviti, ponešto naučiti, ali i opustiti se uz najveću ponudu craft piva u gradu.

Igor Kretonić