Prije nekoliko dana Đakovo su posjetili ruski novinari koji su obišli razne znamenitosti grada, a njihovim stopama krenut će i francuski novinar i fotograf.

Naime, posredstvom Hrvatske turističke zajednice i predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rusiji i njezinog direktora Rajka Ružićke, uz domaćinstvo TZG Đakova i TZŽ Osječko – baranjske županije, 8. rujna u Đakovu su boravili novinari iz Rusije. Ruski novinari iz Đakova su otišli puni pozitivnih dojmova. Među njima su bili vodeći stručnjak Luchshe poezdom inflight magazina, foto novinar portala Votpusk.Ru, direktorica glavnog ureda Ural Airlines inflight magazina, urednica portala Trip-point.ru, novinarka portala Profi.Trave.

Nako Rusa, posjet Đakovu najavili su i njihovi francuski kolege, novinar Jean-Louis Tremblais i fotograf  Eric Martin. Đakovo će posjetiti 14. rujna 2018. godine, zbog pripreme reportaže o Slavoniji.

Reportaža će biti objavljena u jednom od najznačajnijih francuskih tjednih časopisa, Le Figaro Magazine što predstavlja odličnu promociju Slavonije i Đakova na francuskom tržištu.

Francuzi će kao i Rusi obići razne znamenitosti grada, a možemo se samo nadati kako će svoje oduševljenje, koje zasigurno neće izostati, znati prenijeti na čitalačku masu njihovog časopisa.

Igor Kretonić