U ponedjeljak, 17. kolovoza u 2,26 sati evidentirali smo telefonsku dojavu da je u mjestu Breznica Đakovačka došlo do narušavanja javnog reda i mira. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su pronašli osobe koje narušavaju javni red i mir.

Prilikom uspostave narušenog javnog reda i mira 25-godišnji hrvatski državljanin fizički je napao policijske službenike i tom prilikom jedan policijski službenik zadobio je teške tjelesne ozljede, dok je napadač zadobio lake tjelesne ozlijede. U isto vrijeme četiri osobe 43-godišnji, 40-godišnji, 39-godišnji i 36-godišnji hrvatski državljanin su pokušali spriječiti privođenje 25-godišnjaka koji je napao policijske službenike. Policijski službenici su uhitili i priveli svih pet osoba u policijsku postaju.

Po završetku kriminalističkog istraživanja sumnja se da su 43-godišnji, 40-godišnji, 39-godišnji i 36-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo „Prisila prema službenoj osobi“, a 25-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Napad na službenu osobu“.

Tijekom jučerašnjeg dana počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku.

Policija provodi daljnje izvide radi utvrđivanja prekršajne odgovornosti i drugih sudionika ovog događaja.

PU osječko-baranjska: službeno izvješće za javnost