Dugo već traje neizvjesnost oko nastavka amaterskih nogometnih prvenstava jer trećeligaši su prvenstvo trebali nastaviti 27./28. veljače, međužupanijski i županijski prvoligaši 6. ožujka, ali su uslijedile odgode uslijed produženja mjera. Klubovi su se redovito pripremali i odigravali pripremne utakmice, ali neizvjesnost je unosila i dozu nervoze.

Čini se da je toj neizvjesnosti došao kraj. Naime, lučer je, u prostorijama Hrvatskoga nogometnoga saveza, održan sastanak na kojemu su bili Neven Šprajcer, glavni koordinator za natjecanja, Josip Brezni, povjerenik krovne nogometne organizacije i koordinatori natjecanja iz svih hrvatskih regija. Odluka da se sve predradnje za nastavak natjecanja pripreme za ovaj vikend donijeta je uz suglasnost Stožera Civilne zaštite. Regionalni povjerenici dobili su naputak da odrade sve radnje vezane uz delegiranje službenih osoba (sudaca, delegata…) i da se planira početak prvenstva za subotu i nedjelju (13. i 14. ožujka). Naravno, Stožer je još uvijek ostavio mogućost da se, s obzirom na epidemiološku situaciju, može donijeti i drugačija odluka. Dogovoreno je da bi Stožer sutra do 13:00 sati trebao donijeti i pismenu odluku koja bi tada bila i službena potvrda početka natjecanja.

Đakovo Croatia u Oriovcu, Zrinski dočekuje Čepin

Podsjetimo, trećeligaši na Istoku odigrali su 17. kola, a u subotu/nedjelju na rasporedu bi bilo 18. kolo u kojemu nogometaši Đakovo Croatije idu na gostovanje u Oriovac dok će nogometaši Zrinskoga u Jurjevcu dočekati Čepin.

U Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek – Vinkovci Mladost iz Đakovačke Satnice u nedjelju će u 18. kolu na svom terenu dočekati Borac iz Knežević Vinograda dok će nogometaši Torpeda na gostovanje u Stare Jankovce, na noge HAŠK-Sokolu.

I županijski prvoligaški krenut će u nadolazećem vikendu. U 16. kolu Ratar će ugostiti FEŠK iz Feričanaca, Omladinac će u Josipovcu ugostiti Croatiju iz Vleimirovca dok će Slavonija iz Punitovaca gostovati u Đurđenovcu.

Prema riječima Zdravka Ivića, povjerenika natjecanja Druge županijske nogometne lige, natjecanje će također krenuti ovoga vikenda. Donosimo parove 16. kola: Rekord (Kondrić) – Omladinac (ĐS), Budućnost Gorjani) – Radnički (Viškovci), Sloga (Koritna) – Slavonija (Budrovci), Jedinstvo (Forkuševci) – Dinamo (Trnava), Dračice – HOŠK (Gašinci), Šokadija (Strizivojna) – Vinogradar (Mandićevac) i Slavonac (Preslatinci) – Polet (Semeljci).

Izvor: DJ Sport/Miro Šola