Obnova svlačionica, nabava i postavljanje novih koševa, uvođenje video nadzora, samo su neki od radova koji se u ovom trenutku izvode u Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani. Ivan Šimić, direktor gradskog poduzeća Cito Đakovo d.o.o. koje upravlja dvoranom kaže kako su svlačionice vapile za obnovom:

– Vlaga se uvukla u zidove s kojih su otpadali dijelovi žbuke, na taj problem ukazivali su i ravnatelji škola te smo odlučili krenuti u sanaciju problema. Riječ je o četiri svlačionice plus dvije za razrednu nastavu. U ovom trenutku skidamo vlažnu žbuku, došli smo do suhe cigle, na taj zdravi materijal sad ide hidro izolacija i nova žbuka, pojašnjava Šimić. Radovi traju već desetak dana a trebali bi biti privedeni kraju do početka nove školske godine. Samo u obnovu svlačionica bit će uloženo oko 50 tisuća kuna, kako kaže Šimić, vlastitih sredstva, a radove izvode djelatnici Cita.

Također, ovih dana bit će izmijenjena konstrukcija dvaju koševa, investicija vrijedna 115 tisuća kuna:

– Postojeća dva koša su izuzetno opasna, jedan je nedavno pao, na sreću nitko nije ozlijeđen. Zbog sigurnosti to je ono što se mora odmah napraviti. Potom slijedi izmjena „propalog’“ parketa ispod koševa, a bude li sredstava postoji mogućnost obnove cijelog parketa i izvlačenje crta za rukomet, košarku i odbojku, dodaje Šimić. Zanimljivo je i da je prošle godine nabavljen novi semafor za dvoranu koji ne udovoljava potrebama, pa će se stari nakon servisa ponovno vratiti u funkciju. Novi, kažu u Citu, ima kompliciranu upravljačku jedinicu i njegova kvaliteta ne udovoljava potrebama dvorane.

Nažalost, vanjština fasade, kažu u Citu, uništava se na dnevnoj bazi pa su i tome odlučili stati na kraj:

– Odlučili smo postaviti video nadzor, poznato je da je bilo provala u prostorije, pa će sve to s terenom pokrivati kamera. Ujedno, moći ćemo i s trima kamerama prenositi utakmice, kaže Šimić.

 

Izvor: Grad Đakovo