U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće.
U dvije prometne nesreće 2 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, dok su 2 prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. 

Na području Osijeka i Belog Manastira evidentirali smo po 2 prometne nesreće.

Jučer, 16. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirali smo 5 vozača osobnih automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola.
Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je oko 0:15 sati, u Osijeku, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,20 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 15000, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 4 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 10:00 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.  Vozač, 42-godišnji hrvatski državljanin uključivao se u promet s parkirnog mjesta vožnjom unatrag te je zadnjim dijelom osobnog automobila udario je u plastičnu kantu za otpatke, a potom  je prednjim dijelom svog osobnog automobila udario u parkirani osobni automobil.  

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 3,77 grama po kilogramu, te je zbog visoke koncentracija alkohola u krvi prevezen u Klinički bolnički centar Osijek na odjel opservacije objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: ilustracija/Pixabay