Jučerašnjim svečanim preuzimanjem ugovora za Poziv „„Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ upriličenom u Pitomači u okviru sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, u Đakovštini će biti zaposlene 183 žene koje će pružati usluge podrške i potpore starijim osobama. U financijskom smislu, ukupno jedanaest jedinica lokalne samouprave, udruga, među kojima i jedna lokalna agencijska grupa, u Đakovštinu donose novih 8,9 milijuna kuna. Uz spomenuto zapošljavanje žena, zaposlit će se i osobe u administraciji.

Ugovore je predstavnicima, među kojima je bio i gradonačelnik Grada Đakova i saborski zastupnik Marin Mandarić, uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, dok je uručivanju nazočio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Ovi ugovori uručeni su nakon što je donesena peta Odluka o financiranju ukupno 170 projekata.

Gradu Đakovu odobreno je financiranje projekta „Svi ZAjedno3“ u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 1.483.200,00 kn, te će biti zaposleno 30 žena uz voditelja projekta i administratora. Osim Grada Đakova, ugovore su danas preuzeli predstavnici općina Trnava, Gorjani, Satnica Đakovačka, Levanjska Varoš i Strizivojna, zatim LAG-a Strossmayer, Socijalno-humanitarne udruge „Svjetlost“, Udruge invalida rada Đakovo, te Udruge žena „Cicika“ Satnica Đakovačka. Ovaj program odobren je i Udruzi za psiho-socijalne potrebe „Amadea“ Đakovo.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo