Nakon što je jučer na dodjeli Odluka za LAG Natječaj sukladan tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja RH načelnik Općine Drenje Slavko Dešić preuzeo Odluku o odobrenih 296.500,00 kuna za projekt ,,Građenje i opremanje kuće oproštaja u groblju Pridvorje”, Općina se približila cilju da u nekoj skoroj budućnosti svih 12 mjesta na području Općine dobije adekvatna groblja s kućama oproštaja.

Uz kuću oproštaja u Pridvorju, dovršava se još i kuća oproštaja u mjestu Paljevina, a za kuće oproštaja u Preslatincima i Bučju Gorjanskom raspisana je javna nabava te su odabrani izvođači radova.

Nedavno je i naručena izrada projektne dokumentacije za groblje u Podgorju Bračevačkom, a parcelu za svoje groblje dobio je i Mandićevac.

Opširnije o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

 

 

U Općini Drenje obnavljaju se i društveni domovi

 

Briga o grobljima nije jedina stvar kojom se bave u Općini Drenje te su tamo u tijeku radovi na društvenim domovima u Bučju Gorjanskom i Preslatincima.

Nešto više o samom uređenju društvenih domova rekao nam je načelnik Općine Drenje Slavko Dešić:

„U Bučju Gorjanskom nije postojao niti jedan društveni objekt, te je Općina kupila od Osnovne škole Drenje njihovu zgradu u kojoj se nekada održavala nastava. Zgrada je bila u zapuštenom stanju te smo odlučili, u nekoliko godina, u potpunosti ju dovesti u funkcionalno stanje. Prvi zahvat bio je saniranje cjelokupnog krovišta i dimnjaka, da bi se spriječilo daljnje propadanje objekta. Nakon ovoga dijela, smatrali smo da je najvažnije staviti i pokrenuti vodovod, izraditi sanitarne čvorove, te staviti u funkciju kanalizaciju s novom sabirnom jamom od PVC materijala. Svima koji znaju kako je ovaj dio objekta izgledao prije, novoizgrađeni sanitarni čvorovi izgledaju, gotovo, nestvarno. To nas je ohrabrilo da nastavimo s radovima i da idemo u uređenje kuhinje, na radost svih nas, a posebice mještana Bučja Gorjanskog.“

U društvenom domu u Preslatincima radi se na unutarnjim radovima. Uređuju se podovi, na koje se postavlja keramika, zidovi s izolacijom te se čupa stari strop i postavlja novi “Armstrong strop”.

 

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo