Uz sve mjere opreza, u gradskoj nastavno-športskoj dvorani u Đakovu, koja je od jučer i službeno postala sjedište Stožera, održan je sastanak povjerenika Civilne zaštite i njihovih zamjenika iz svih Mjesnih odbora Grada Đakova s gradonačelnikom Marinom Mandarićem, načelnikom Stožera Civilne zaštite Grada Đakova, Antunom Galićem, načelnikom Policijske postaje Đakovo, Rudolfom Kolarićem te drugim članovima Stožera.

Povjerenici su upoznati s obvezom nadzora nad provođenjem mjera o ograničavanju društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja kulturnih i sportskih događanja koje je donio nacionalni stožer Civilne zaštite, a gradskom stožeru uputio županijski stožer CZ. Radi učinkovite provjere provođenja mjera i sprječavanja širenja koronavirusa, građani i poslovni subjekti mogu očekivati da će ih ovih dana obilaziti povjerenici Civilne zašite koji će biti propisno odjeveni u reflektirajuće prsluke žute i narančaste boje s oznakom Civilne zaštite Grada Đakova.

Pozivamo građane da se pridržavaju propisanih mjera jer će se svakodnevno vršiti provjera i obilazak svih Mjesnih odbora na području Grada Đakova. Sve uočene nepravilnosti upućivat će se u županijski stožer CZ na daljnje postupanje. Samo dogovornim i savjesnim ponašanjem možemo zaštititi sve nas, zato još jednom pozivamo i sve osobe kojima je propisana i/ili predložena mjera samoizolacije da se pridržavaju svih mjera izolacije jer će se i o takvim slučajevima izvještavati nadležne službe.

Grad Đakovo objavio je obavijest građanima kojom poziva sve građane, obveznike civilne zaštite Republike Hrvatske, starosne dobi od 18 do 65 godina života, koji su zainteresirani za sudjelovanje u radu postrojbi civilne zaštite opće namjene Grada Đakova, da se prijave na email adresu [email protected]. Prijave je potrebno podnijeti do 23. ožujka 2020. godine do 12.00 sati. U prijavi je potrebno navesti kontakt broj telefona.

Izvor: Načelnik Stožera CZ Grada Đakova, Antun Galić