Zamjenik župana Josip Miletić primio je danas (9. studenog 2022. godine) u nastupni posjet veleposlanika Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, NJ.E. dr. Josefa Markusa Wuketicha. Na sastanku je bilo riječi o dubljem i jačem povezivanju Osječko-baranjske županije i Republike Austrije, posebno na području kulture, gospodarstva i obrazovanja.

– Večeras započinju 12. Dani austrijske kulture u Osijeku zbog kojih austrijski veleposlanik u Hrvatskoj Markus Wuketich boravi u gradu. Bila je to prilika i za susret u Osječko-baranjskoj županiji tijekom kojeg smo razgovarali o gospodarskoj i kulturnoj suradnji naše županije i Republike Austrije, inače izuzetno uspješne i vrijedne. Naime, međusobna godišnja razmjena je oko 850 milijuna kuna, a vrlo je važno istaknuti da su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija i povijesno vezani s Republikom Austrijom još iz razdoblja zajedničke države. Želja nam je da uspješnu suradnju nastavimo i u budućnosti, osobito na području obrazovanja i prekogranične suradnje. Temelj toga svakako će biti dobro razvijena infrastruktura, tehnologija, ali i potpore ne samo Europske unije, već i Osječko-baranjske županije i Vlade RH koje će zasigurno potaknuti austrijske investitore na ulaganja u ovom području – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Veleposlanika Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, NJ.E. dr. Josef Markus Wuketich zahvalio se na prijemu u Osječko-baranjskoj županiji i istaknuo kako mu je posebno zadovoljstvo boraviti u gradu Osijeku u kojem se otvaraju 12. Dani austrijske kulture. – Ova brojka znači da smo uspjeli uspostaviti tradiciju jedne lijepe kulturne manifestacije na istoku Hrvatske, a uvjeren sam da će publika uživati u svemu onome što imamo za ponuditi. O brojnim sličnostima i područjima buduće suradnje razgovarali smo i na današnjem sastanku, osobito u turizmu pri čemu bismo uključili i Ugostiteljsko-turističku školu u Osijeku, recimo putem ERASMUS projekata i međusobnog povezivanja naših dviju strana. Također, prostora za suradnju ima i na području gospodarstva, organiziranjem različitih konferencija i manifestacija koje bi dodatno približile gospodarstvenike i poduzetnike Osječko-baranjske županije i Republike Austrije – naglasio je Wuketich.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija