Turistička zajednica grada Đakova i Grad Đakovo pozivaju fotografe amatere i ljubitelje fotografije da se jave na foto natječaj koji se provodi putem web stranice Turističke zajednice Grada Đakova.

1. Cilj natječaja je fotografijom prikazati turističku ponudu grada Đakova kroz četiri godišnja doba na dvanaest lisnom kalendaru.

2. Svaki autor može na natječaju sudjelovati s više kolor, odnosno crno-bijelih fotografija.

3. Fotografije se predaju popunjavanjem prijavnice koja je sastavnica natječaja te slanjem fotografije i popunjene prijavnice putem e-maila na adresu [email protected]

4. Fotografije moraju biti u digitalnom obliku, u JPG formatu, minimalnih dimenzija 3.000 x 2.000 piksela, rezolucije 300 dpi, vodoravnog oblika.

5. Fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise.

6. Autor fotografije osobno je odgovoran za prikazani motiv na fotografiji, garantira da ne postoje prava trećih osoba, odnosno da će eventualne zahtjeve trećih osoba rješavati  osobno i bez dodatne naknade.

7. Autor fotografije prepušta Turističkoj zajednici i Gradu Đakovu ostvarivanje autorskog prava u dijelu reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti te fotografije, vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili drugom mediju u svrhu promocije grada Đakova kao turističkog odredišta.

8. Autor fotografije odobrava Turističkoj zajednici i Gradu Đakovu korištenje njegovih osobnih podataka iz popunjene prijavnice za aktivnosti vezano za provođenje natječaja.

9. Pri svakom korištenju fotografija iz ovog natječaja Turistička zajednica i grad Đakovo se obvezuje naznačiti ime i prezime autora fotografije.

10. Natječaj je otvoren do 4. studenoga 2022.

11. Nakon zatvaranja natječaja povjerenstvo za odabir najboljih fotografija izabrat će 12 fotografija koje će biti sastavnicom kalendara.

12. Rezultati natječaja bit će objavljeni putem web stranice Turističke zajednice.

13. Svakom od autora čija fotografija bude izabrana od strane povjerenstva Turistička zajednica i Grad Đakovo donirat će 10 primjeraka kalendara te ga javnosti predstaviti kao autora fotografije na predstavljanju kalendara koje će biti upriličeno u prosincu 2022.

Prijavnicu možete preuzeti OVDJE

Izvor: Turistička zajednica Grada Đakova
Foto: Silvija Butković