“Gospodine gradonačelniče! Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurđanci postrojeni su u vašu čast i spremni za primopredaju vozila! Prijavak podnosi viši vatrogasni časnik i počasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Đakova Antun Jurman. Molim izvršite pregled!”

Tako je danas započela prigodna svečanost u centru Đurđanaca upriličena povodom primopredaje navalnog vatrogasnog vozila DVD-u Đurđanci koji je svoj rad obnovio nakon šezdeset godina.

Nakon što je izvršio pregled postrojbe i zajedno s njom uputio pozdrav domovini, gradonačelnik Marin Mandarić obratio se pripadnicima DVD-a Đurđanci s riječima „braćo i sestre vatrogasci“ prisjetivši se kako je i sam dio života aktivno sudjelovao u radu DVD-a Đakovo.

“Posebno mi je drago što je u Đurđancima ponovno zaživjelo dobrovoljno vatrogasno društvo, uvjeren sam da ćete u prvom redu brinuti o sigurnosti svoga sela i sumještana, no gdje god postoji ovako društvo ono je dio šire društvene priče”, rekao je gradonačelnik Mandarić.

Poručio je da je vatrogasno vozilo koje je preko Vatrogasne zajednice Grada Đakova proslijeđeno DVD-u Đurđanci prvi dio značajnijeg investiranja u opremu i objekte.

Zahvalu gradonačelniku potom je uputio predsjednik DVD-a Đurđanci Marko Bibković izrazivši nadu da će u budućem radu imati podršku Grada, Vatrogasne zajednice te prijatelja i donatora kako bi ispunili zacrtane ciljeve.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Đakova Ivan Klemen čestitao je DVD-u Đurđanci na obnovi rada. Obećao je da će Zajednica podržati volju za osposobljavanjem te pružiti svu tehničku pomoć koju Društvo bude trebalo.

Predsjednica VMO-a Đurđanci Katarina Marinović rekla je kako današnji događaja za njihovo selo od velikog značaja. Zahvalila se Antunu Jurmanu koji je, kako je rekla, zajedno s mještanima krenuo u osnivanje društva i kojem ništa nije bilo teško učiniti. Na kraju svečanosti, vozilo je blagoslovio župnik Vlado Karačić.