U hrvatskom društvu često su označeni kao huligani, marginalizirani, etiketirani kao jedan od većih problema ovog društva, a nogometni navijači su po tko zna koji puta pokazali da su upravo oni ti koji će se pojaviti u nečijoj nevolji.

Ovoga puta radi se o navijačima splitskog Hajduka, čiji je klub, kojega prate po cijeloj Hrvatskoj gostovao u Osijeku kod istoimenog domaćina.

Kako izvještava Goran Antonijević, novinar Splitskog dnevnika, navijači Hajduka ovoga su puta obradovali samohranu majku iz Đakova koja živi u teškim uvjetima s troje djece:

Navijači Hajduka otišli na gostovanje u Osijek pa poharali dućan u Đakovu

Ljudi iz Društva prijatelja Hajduka Stuttgart našli su se dan prije u Đakovu, gdje su ih ugostili njihovi prijatelji iz Društva prijatelja Hajduka Đakovo, udruge koja okuplja istinske navijače splitskog kluba iz našega grada i okolice.

Kroz razgovor su gosti iz Stuttgarta saznali o gospođi koja živi sama s djecom u teškim uvjetima i odmah su znali što im je činiti. Odlučili su kako će prije odlaska u Osijek na utakmicu zajedno s prijateljima iz DPH Đakovo  posjetiti gospođu i pomoći joj u nevolji. Obavljen je telefonski poziv, a ekipa se već sutradan našla u domu gospođe Kristine.

Navijači su pokupili gospođu Kristinu, koja nije stigla ni ručak dovršiti, odveli ju u trgovinu i proizvodima dupkom napunili dvoja kolica namirnicama i ostalim potrepštinama. Dok je jedan dio ekipe bio u trgovini, dva navijača su ostala pričuvati djecu.

Radost na licima djece kada su se vratili iz trgovine, dovoljna je nagrada ovim momcima.

Doznajemo još kako ovo nije kraj, nego su navijači na sebe odlučili preuzeti i popravak perilice rublja, koja je neophodna ovoj samohranoj majci. Zaista akcija za svaku pohvalu.

Igor Kretonić

Izvor: Splitski dnevnik/Goran Antonijević