Hrvatske navijačke skupine pokrenule su zajedničku humanitarnu akciju s namjerom pomoći stanovništvu potresom pogođenog područja. Cilj im je prikupiti materijal i izgraditi montažne kućice za obitelji koje su u užasu koji se dogodio prije dva tjedna ostale najugroženije.

Akciji su se priključili Bad Blue Boysi Zagreb, Torcida Split, KN Armada Rijeka, Kohorta Osijek, Demoni Pula, UN Tornado Zadar, UN Funcuti Šibenik, Ultras Vinkovci, White Stones Varaždin

Proglas navijačkih skupina prenosimo u cijelosti:

“Hrvatske navijačke grupe od danas započinju akciju prikupljanja materijala i izgradnju montažnih kućica za najugroženije obitelji na području koje je pogođeno potresima.

Želimo na ovaj način što konkretnije i efikasnije pomoći onima kojima pomoć najviše i najhitnije treba jer je situacija izuzetno teška za veliki broj ljudi, pogotovo ako uzmemo u obzir hladno vrijeme i činjenicu da se radi već o ionako zapostavljenom kraju Domovine.

Vrijeme nije saveznik ovom kraju i ljudima u nevolji, njima pomoć i krov nad glavom trebaju odmah jer mnogi i danas, gotovo 2 tjedna nakon potresa, spavaju i preživljavaju u automobilima i potpuno neadekvatnim objektima.

S obzirom da veliki broj ljudi želi i novčanim donacijama sudjelovati u ovoj zajedničkoj akciji hrvatskih navijača, zamolili smo našeg prijatelja i čovjeka od našeg najvećeg povjerenja, Damira Markuša – Kutinu, da nam ustupi svoj bankovni račun preko kojega će se skupljati donacije specifično za ovu svrhu.

Sve one koji svojim novčanim donacijama žele sudjelovati u ovoj akciji, pozivamo da to učine na broj računa ispod ovog teksta:

Žiro račun (kunski i devizni):

IBAN: HR46 2407 0003 1058 39121

Vlasnik računa: Damir Markuš

Adresa: Radnička ulica 15, 44320 Kutina

SWIFT/BIC: OTPVHR2X”

Igor Kretonić

Foto: Večernji