Već smo pisali o tome kako su na županijskom Lidranu, održanom u petak 19. ožujka briljirali Budrovčani i Tena Rakonca iz Ćolnićeve škole, no nisu oni jedini koji su predloženi za državno smotru.

Na državnu smotru također je predloženo čak petero Goranovaca i troje Nazorovaca.

Čak petero Goranovaca na najvišoj državnoj razini Smotre LiDraNo 2021.

Učenici osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” sudjelovali su u svim izrazima (pojedinačnom, samostalnom novinarskom i literarnom izrazu te sa školskim listom i po prvi put radijskom emisijom).

Goranovci su još jednom dokazali da predano i marljivo rade u svim izvannastavnim aktivnostima Hrvatskoga jezika, svi su pohvaljeni od strane stručnih povjerenstava.    

Popis Goranovaca predloženih za državnu razinu koja će biti održana od 19. do  23. travnja 2021. godine:   

Nika Vujnović, 6. r., Uredan dom – uči o tom! (samostalni novinarski izraz, prijedlog,  mentorica Ivana Matić);   

Petra Nerovčić, 6. r., Zaljubljena u čitav svijet (dramski pojedinačni izraz, izravan odlazak na državnu razinu, mentorica Marija Biuk);   

Ante Muller, 7. r., Ime je znamen (literarni izraz, prijedlog, mentorica Mihaela Andabak);   

Karla Domazet, 6. r., (školski list Goran, prijedlog, mentorica Ivana Matić);   

Eva Mari Labak, 6. r., Kućni ljubimci (radijska emisija, prijedlog, mentorica Ivana Matić).   

Na županijskoj razini sudjelovala je i učenica 6.b razreda Ema Šimić u kategoriji samostalnog novinarskog izraza sa svojim osvrtom Bilješke jedne petašice. Nevena Duvnjak iz 3. razreda, koja već treću godinu zaredom sudjeluje na županijskoj razini, također je pokazala da i najmlađi znaju kako pred svojim vršnjacima i učiteljima najbolje predstaviti sebe i svoju školu.

Izvrstan rezultat Nazorovaca na županijskom Lidranu

Izvrsni su na županijskoj smotri bili i učenici Osnovne škole “Vladimir Nazor”

U kategoriji literarni izraz za državnu je smotru predložen rad učenice Arven Jakšinić iz 6.c razreda pod naslovom Zemlja snova.

U kategoriji samostalni novinarski radovi za državnu su smotru predložena čak dva rada i to rad Duje Plavčića, učenika 5.a razreda, pod nazivom Bila desetka te rad Glazba – sastavni dio ljudskog života učenice Line Šabani iz 6.b razreda.

Izniman je uspjeh postigao i školski list Šalabahter kojega je predstavio glavni urednik Domagoj Petz iz 8.a razreda te je i list predložen za državnu smotru!

Mentorica svim učenicima je Mira Racić. 

Svim učenicima i mentoricama čestitamo na odlično odrađenom Lidranu.

Igor Kretonić