U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je 127 uzoraka od kojih je 8 bilo pozitivno na koronavirus.

Tri novopozitivne osobe su s područja Osijeka, dvije Našica, a po jedna s područja Antunovca, Kneževih Vinograda i Satnice Đakovačke.

Na bolničkom liječenju nalazi se 79 osoba oboljelih od COVID-19, i to 61 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 13 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 18 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe u dobi od 80 do 82 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 719 osoba.

Policijski službenici proveli su 14 provjera osoba u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 144 nadzora objekata, a pri tomu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 97 nadzora provođenja epidemioloških mjera (44 ugostiteljskih objekata, 14 prodavaonica i trgovina, 7 pekarnica, po 6 benzinskih crpki, tržnica i trgovačkih centara, 4 kioska, 3 frizerska salona te ostalo u drugim objektima). U pet nadzora utvrdili su nepravilnosti i odmah izdali naloge za njihovo otklanjanje.

Stožer CZ OBŽ: Službeno priopćenje za javnost