Kako piše Jutarnji list, Ministarstvo financija u javnu raspravu uputilo je prijedlog Uredbe o tarifi upravnih pristojbi. Riječ je o revolucionarnoj uredbi, kojom će se količina tarifnih brojeva smanjiti s 95 na 58, odnosno za čak 177 raznoraznih dokumenata neće se više morati plaćati upravne pristojbe, odnosno biljezi.

Biljezi vam tako neće više trebati prilikom ishođenja vozačke i prometne dozvole, putovnice, prilikom ovjeravanja potpisa, za izdavanja novih isprava umjesto izgubljenih ili uništenih, za izdavanje odobrenja mjesta za izgradnju naftovoda, plinovoda, produktovoda, koji prolazi preko područja više općina, za izdavanje rješenja o otvaranju tvrtke…

Također se predlaže ukidanje svih katastarskih pristojbi, pristojbi u području odgoja, obrazovanja i sporta, vodnog gospodarstva, prilikom stjecanja nekretnina, u sferi zaštite kulturne baštine te pristojbe u području zaštite tržišnog natjecanja.

Ukidanjem upravnih pristojbi prihod državnog proračuna smanjiti za oko 80 milijuna kuna, a time će biti rasterećeni brojni građani i gospodarstvenici.

Bez pristojbi do vozačke dozvole

Ukidanjem pristojbi olakšat će se put do podizanja vozačke dozvole, gdje se novopečeni vozači više neće morati zamarati potragom za kioscima na kojima mogu kupiti biljege.

Prije samog postupka ishođenja vozačke dozvole potrebno je upisati autoškolu i položiti vozački ispit. Za polaganje vozačkog ispita toplo preporučamo Autoškolu IVAN Đakovo. Duga tradicija, stručno osoblje, jedan od najvećih poligona u Hrvatskoj, ali i vrlo povoljna cijena, razlozi su zašto baš Autoškola IVAN Đakovo treba biti vaš izbor.

Igor Kretonić
Foto: Moje Đakovo