Da je u zimskim uvjetima prometovanja posebno potreban oprez, potvrđuje neobična nesreća koja se jutros dogodila na križanju Pavićeve i Mihanovićeve ulice, na sreću bez teže stradalih. Policija je dojavu o nesreći zaprimila u 7 sati i 29 minuta.

APP-ov je autobus udario Univerzalov kamion rasipač kada je kamion, vozeći ispred njega, skretao ulijevo u Ulicu Antuna Mihanovića, a onda od jakog udarca u stražnji dio kamiona i raskvašenog snijega na cesti, skliznuo s kolnika na drugu stranu ulice, udario u dva ondje parkirana automobila i završio pripijen uz rub kuće. 

Kamion Univerzalove Zimske službe, koji je trebao obaviti posipavanje Mihanovićeve ulice solju i sipinom, zarotirao se i zaustavio. Autobus je vozio vojnike u Našice i uklonjen je s mjesta nesreće tek oko podneva, nakon završenog policijskoga očevida. Iz Ministarstva obrane (MORH) kasnije je stigla informacija da su dva vojnika od njih 30, koliko ih je bilo u autobusu, ipak lakše ozlijeđena, a medicinska im je pomoć pružena u našičkoj bolnici. Na svim je vozilima i kući pričinjena materijalna šteta.

Teško je i pomisliti što bi se dogodilo da je do nesreće došlu samo koju minutu kasnije, kada tim dijelom Pavićeve ulice prolaze djeca koja idu u školu.

Izvor: Univerzal Đakovo