Skupljali su se oblaci pred sinoćnji koncert „Vrijeme je žetve Milosti Božje“ i nebo nije izdržalo. Ipak, ni kiša kojom su škropili nije uspjela pokvariti susret brojnih Đakovčana, poklonika duhovne glazbe, s Gospodinom Isusom živim porukama o Bogu i ljudima, ispjevanim stihovima nekad estradne zvijezde, a danas pjevača predanog vjeri i Crkvi Alana Hržice.

Nakon uvertire mlade Đakovčanke Vlatke Kladarić na klavijaturama, na pozornicu Strossmayerovog trga uspeli su se Hržica i Petar Buljan, Srce Isusovo i Božja pobjeda, s kojima je produhovljena publika, dobrim dijelom koncerta pod kišobranima i kabanicama, ali nikako ne manje raspoložena, pjevala sat i pol vremena.

– Bilo je predivno i puno Božje prisutnosti. Sigurna sam kako je svatko tko je sinoć bio s nama na Trgu, osjetio snagu Duha Svetoga, a čak je i kiša na svoj način pridonijela posebnoj atmosferi. Valjda su i oblaci htjeli biti dio ovog nadahnuća. Zahvalna sam Gospodinu za sve!, rekla je organizatorica koncerta i idejna začetnica Maja Muškić.

Voditeljica programa, na koji je pristigla čak i skupina hodočasnika iz Odžaka, bila je Vesna Kaselj.

Danijel Geošić, foto: Josip Kazalicki