Dana 17. rujna 2019. godine Đakovo su posjetile njemačke blogerice sestre blizanke Kathrin i Kristin Haase. Posjet blogerica održao se u organizaciji turističke agencije I.D. Riva Tours iz Njemačke u suradnji s TZ Osječko-baranjske županije i TZG Đakova.

Kathrin i Kristin Haase pustolovne su i slobodoumne blogerice koje vode blog Travel inspired. Od velike su im važnosti iskustva koja stječu i ljudi koje sretnu na svojim putovanjima. Proputovale su bezbroj zemalja. Posjetile su Sydney u vrijeme Olimpijskih igara, te stekle puno dojmova o zemljama koje su obišle, kao što su Španjolska, Čile, Namibija, Kanada…Najdraža su im putovanja kada imaju priliku doživjeti pustolovine u prirodi, promatranje divljih životinja i upravo takvih članaka najviše ima na njihovom blogu Travel inspired. Posebno vole osjećaj slobode na putovanjima, otkrivanje prekrasnih krajolika i udaljenih kampova usred prirode.

Kristin Haase odgovorna je za fotografije, planiranje putovanja i otkrivanje divljih životinja.

Kako je Đakovo poznato po svojim prekrasnim lipicancima, po dolasku Kathrin i Kristin Haase posjetile su Ivandvor gdje su imale priliku doživjeti galop konja na ispašu. Poslije je uslijedio posjet drugoj lokaciji Državne ergele Đakovo – Pastuharni, te obilazak katedrale sv. Petra, Nadbiskupskog dvora te vinskog podruma. Za sami kraj svoj posjet Đakovu upotpunile su uživanjem u eno-gastronomskim specijalitetima Slavonije.

Izvor: Turistička zajednica Grada Đakova