MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK – VINKOVCI

5.KOLO
OTOK – MLADOST (ĐS) 3:1 (2:0)

Otok – Igralište Otok. Gledatelja: 200. Sudac: Bruno Luketić (Vukovar). Pomoćnici: Ivan Toman (Štitar) i Mato Bjelopavlović (Štitar). Strijelac: 1:0 Peranović (17.), 2:0 Franjo Damjanović (21. – 11 m), 3:0 Franjo Damjanović (81.), 3:1 Stanušić (84. – 11 m).

OTOK: Petrović, Stjepan Damjanović (51. Klarić-Jozić, Vidović, Franjo Damjanović, Jakšić, Vučko (90. Topčić), Bušić (90. Nikolić), Peranović, Jelić, Tovilović, Jurić.

MLADOST (ĐS): Leko, Bikić (70. Branimir Barišić-Jaman), Svalina (46. Subašić), Novoselić, Žonka, Tomić (83. Čurila), Radnić (46. Ivan Barišić), Stanušić, Bojanović, Totić. Trener: Ivan Denić.

Očito da nogometašima Mladosti nije suđeno donijeti bod(ove) iz Otoka. I na drugom gostovanju u ovom slavonskom gradu, Satničani su doživjeli poraz.

Nakon početnoga ispitivanja snaga, domaćini su u 17. minuti došli u vodstvo. Peranović je pucao s lijeve strane, lopta se odbila od stative i završila u Lekinoj mreži. Samo četiri minute kasnije, domaćini su povećali rezultat iz kaznenoga udarca kojega je skrivio Svalina. Satnički stoper srušio je Franju Damjanovića koji je bio siguran realizator najstrože kazne. Gosti su prvi puta zaprijetili u 44. minuti kada je Bojanović pucao s ruba kaznenoga prostora, ali ravno u golmana Petrovića.

U nastavku utakmice, nogometaši Mladosti pokušavali su smanjiti rezultat. U 62. minuti Tomić puca sa 16 metara, ali lopta odlazi preko gola. Dvije minute kasnije, Totić pronalazi Bojanovića, ali i njegov udarac završava preko gola.

U samoj završnici utakmice pala su još dva pogotka. U 81. minuti domaćini su u kontranapadu. Ubačenu loptu s desne strane na drugoj je vratnici dočekao Franjo Damjanović i glavom pogodio gostujuću mrežu. Gosti su u 85. minuti postigli počasni pogodak. Domaći branič u kaznenom je prostru igrao rukom, a sudac Luketić opravdano je pokazao na bijelu točku. Za 3:1 pogodio je Marin Stanušić. U samoj završnici, Satničani su mogli smanjiti rezultat. U sudačkoj nadoknadi Barišić je ubacio loptu iz kornera, Stanušić na drugoj vratnici puca, ali otočki golman bio je na mjestu. Minutu kasnije Barišić asistira za Totića čiji udarac ponovo hvata golman Petrović. Nakon toga, sudac Luketić označio je kraj utakmice. Za zasluženu pobjedu Otoka.

Izvor: Miro Šola