Deset godina nakon izlaska autobiografski i debitantski roman “Hotel Zagorje” postavljen je na kazališne daske, a u Noći knjige, 23. travnja u 19.00, Gradska knjižica i čitaonica Đakovo ugostit će njegovu autoricu Ivanu Bodrožić!

Rođena je 1982. godine u Vukovaru. Diplomirala je filozofiju i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Zbirka poezije Prvi korak u tamu nagrađena je na Goranovom proljeću nagradom Goran za mlade pjesnike. Za istu zbirku dobila je nagradu Matice Hrvatske, Kvirin, za najboljeg pjesnika do 35 godina. Roman Hotel Zagorje dobitnik je nagrada Josip i Ivan Kozarac (Povelja uspješnosti); Kočićevo pero (Banjaluka – Beograd; za vanredne uspehe u savremenoj književnosti); Kiklop (najbolje prozno djelo u 2010. godini). Roman Rupa je na Zagreb Book Festivalu po izboru publike proglašen najboljim kriminalističkim romanom recentne domaće književne produkcije (nagrada Balkan Noir za 2017.).

Poeziju je objavljivala u raznim književnim časopisima (Vijenac, Quorum, Poezija…) te bila uvrštena u antologiju suvremene hrvatske poezije Utjeha kaosa Miroslava Mićanovića, kao najmlađa autorica. Pjesme su joj prevođene na razne europske jezike, te cjeloviti prijevod zbirke na španjolskom jeziku (Primer paso a la oscuridad, 2011., Tenerife).

Objavila je:

  • Prvi korak u tamu (poezija, 2005);
  • Hotel Zagorje (roman, 2010);
  • Prijelaz za divlje životinje (poezija, 2012);
  • Za što sam se spremna potući (kolumne, 2013);
  • 100% pamuk (priče, 2014); Rupa (roman, 2016).

Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo