Bogati program „Ljeto u Strizivojni“  završio je, 31. kolovoza, uličnom utrkom „Noćni cener“, najdužom hrvatskom ulicom kojega su organizirali Općina Strizivojna i Odbojkaški klub Strizivojna. Na ovom natjecanju prijavljeno je 110 natjecatelja (79 mladića i 31 djevojka). Natjecatelji su trčali Ulicom braće Radića koja je u službeno proglašena najduljom hrvatskom ulicom. Njena dužina je 7,4 kilometra, a s izdvojenim dijelom Soljakom ukupne je dužine 8,7 kilometara.

U muškoj konkurenciji prvi je u cilj utrčao Dejan Radanac iz Slavonskoga Broda s vremenom 37 minuta i 11 sekundi, drugoplasirani je Dalibor Jovičić, također iz Slavonskoga Broda (37,20), a treće mjesto pripalo je Đakovčaninu Gordanu Jurkoviću s vremenom 38,02. Peto mjesto pripalo je đakovačkom trkaču Marku Duvnjaku (39,38), osmo mjesto zauzeo je Tihomir Gilman (41,07), a deveti je Ivan Dragić (41.31).

U ženskoj konkurenciji  prva je u cilj ušla Đakovčanka Sonja Sabo s vremenom 43 minute i 27 sekundi, drugoplasirana je Vlasta Živković iz Osijeka (45,12), a treće mjesto osvojila je Tea Marunović iz Đakova (48,48).

 

Nakon Borovika pobjeda i u Strizivojni – Sonja Sabo

Organizatori su nagradili i najbolji domaće natjecatelje. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Berislav Bilić s vremenom 43 minute i 47 sekundi dok je najbolja Strizivojnka Mihaela Đurasović (58,43).

Najmlađi natjecatelj koji je uspio istrčati dionicu od deset kilometara je Fran Mandarić, inače mladi šahist, trećeplasirani kadet Hrvatske za 2018. godinu.

Izvor: Miro Šola

 

U privitku donosimo cjelovite rezultate: