Već neko vrijeme u klubu djeluje i ženska sekcija koju treniraju sestre Petra i Matea Pobrić, inače gimnastičarke đakovačkoga kluba „FIT“ i studentice Kineziologije. U klubu trenutno trenira desetak djevojčica koje su u subotu ušle i u povijest kluba. Naime, odigrale su prijateljsku utakmicu protiv vršnjakinja iz Sikirevaca. Utakmica je završila bez pobjednica, rezultat je bio 1:1, a prva strijelkinja bila je Ena Batinić.

Predsjednik kluba Josip Vrtarić rekao je kako je nastala ova ideja i kakvi su planovi sa ženskim nogometom: . „Ideja je došla spontano jer zajedno s mlađim pionirima počelo je trenirati nekoliko djevojčica. Iz tjedna u tjedan taj se broj povećavao tako da smo ponudili sestrama Pobrić da zasebno treniraju samo s djevojčicama. Naš je osnovni cilj da klub treba biti u funkciji mještana tako da smo ovu ideju objeručke prihvatili i vjerujem da će ubuduće ova inicijativa prerasti u žensku sekciju. Nažalost, u našem okruženju nema ženskih klubova pa ćemo očito biti osuđeni samo na odigravanje prijateljskih utakmica, ali najvažnije je da djevojčicama pružimo mogućnost druženja i sportskoga odgoja. Važno nam je, u ovim vremenima napredne tehnike i tehnologije, djevojčice, ali naravno i dječake, barem malo odvojiti od računala i mobilnih telefona te ih potaknuti na druženje i zajedništvo. U subotu su djevojčice odigrale i prijateljsku utakmicu i moram priznati da su sve bile uzbuđene jer događa se nešto što u povijesti Piškorevci nikada nisu imali. Kao klub podržat ćemo svaku inicijativu jer ponavljam klub mora biti u funkciji mještana i dok god ima interesa mi smo tu“, zaključio je predsjednik Ratara Josip Vrtarić.

Prvi povijesni nastup ženske sekcije NK Ratar odigrale su: Eva Markić, Lea Zeko, Nicol Nerovčić, Ena Batinić, Lucija Galić, Marta Galić, Ivana Milošević, Klara Nerovčić, Petra Rakušić. Golman je bio Šimun Brlošić (jedni dečko).

Izvor: Miro Šola