Đakovački nogometni trećeligaš u proljetni dio prvenstva krenuo je s novom upravom na čelu s ambicioznim Ivanom Mikulićem koji, zajedno s Upravnim odborom kluba, pokušava pokrenuti neke nove silnice u đakovačkom nogometu. Trenerskoga posla prihvatio se Damir Lelas koji je u kratkom roku uspio probuditi momčad i uliti vjeru u dobar rezultat. Lijepo je bilo vidjeti više od 500 gledatelja na prvoj utakmici protiv BSK-a iz Bijeloga Brda što je očito bio odličan poticaj i nogometašima da pokažu odličnu igru i upišu uvjerljivu pobjedu 3:0. U dosadašnjih šest kola Đakovčani su osvojili pet bodova, ali su imali tu nesreću da su za protivnike imali čak četiri momčadi iz vrha tablice. Ta činjenica dovela je đakovačkog trećeligaša na pretposljednje mjesto sa 17 bodova.

Mjesec đakovačke istine
U subotu kreće mjesec istine za trećeligašku sudbinu Đakovo Croatije. Sljedeće četiri utakmice od ključne su važnosti. Naime, u subotu u 16:30 minuta na Stadionu Đakovo gostuje Belišće, momčad koja je u šest proljetnih kola osvojila čak 11 bodova i tako pobjegla s dna gdje je provela najveći dio jesenskoga dijela prvenstva. Ovo je prva đakovačka meč lopta u kojoj tri boda moraju ostati u Đakovu. Nakon toga slijedi gostovanje u Osijeku kod vodeće momčadi lige – Osijeka II. A nakon toga, „biti ili ne biti“ – dva domaća susreta: prvi protiv Čepina, a nakon toga i Marsonije. Devet bodova želja je svih u klubu.
Ali, naravno, svi u klubu jednoglasni su: početak uspješne serije želimo podijeliti s našim navijačima koji su nas vjerno pratili u ovih šest utakmica. U subotu kreće borba za opstanak đakovačkoga nogometa. Dragi navijači, ljubitelji nogometa, dođite i podržite igrače i stručni stožer u osvajanju tri boda protiv Belišća! A igrači se za bodove ostaviti srce na terenu!
Autor: Miro Šola