PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

30. KOLO
MLADOST (ĐS) – BARANJA-BELJE 1:1 (1:1)

Đakovačka Satnica – Igralište NK Mladost. Gledatelja: 300. Sudac: Marko Reljan (Osijek). Pomoćnici: Domagoj Kečinović (Osijek) i Nikola Vuković (Osijek). Strijelci: 0:1 Mesar (18.), 1:1 Čutura (37.).

MLADOST (ĐS): Gansberger, Bikić 62. Denić), Totić (65. Radnić), Subašić (46. Davor Svalina), Novoselić, Žonka, Penava (20. Drmić), Bojanović, Barišić, Grbeša, Čutura (38. Stipanović). Trener: Ivan Denić.

BARANJA-BELJE: Palinkaš, Fehir, Bosnić, Balukčić, Getto, Džambas, Đurin, Benković.

Velika je fešta u Đakovačkoj Satnici. Nogometaši Mladosti ostvarili su najveći uspjeh u povijesti kluba. Osvojili su prvo mjesto u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi čime su se plasirali u Međužupanijsku ligu što je najviši rang kojega su Satničani ostvarili.

U revijalnoj utakmici u kojoj su Baranjci došli sa samo devet igrača, Satničani su promašili mnoštvo prilika, a gosti su jednom došli u domaći kazneni prostor i odmah postigli pogodak. Antun Mesar iskoristio je pogrješku domaće obrane i sam izašao pred golmana Gansbergera. Mirno je poslao loptu pored satničkoga vratara za gostujuće vodstvo.

Simbolika 38. minute obilježila je ovaj susret. Dugogodišnji satnički igrač Ivan Čutura, u svojoj 38. godini života postigao je pogodak u 38. minuti i nakon toga napustio teren. Ovo je bio i simboličan oproštaj jednoga od simbola satničkoga nogometa. Dakako, ovo nije njegovo zbogom nogometa i NK Mladosti već će Ivan Čutura svoje dugogodišnje iskustvo prenositi na mlade generacije satničkih nogometaša.

U nastavku utakmice, igralo se praktički na jedan gol, ali napadači prvaka nisu pronašli put do Palinkaševe mreže. No, rezultat u ovoj utakmici i nije bio u prvom planu jer misli svih više su bile okrenute fešti i proslavi dvostruke satničke krune: naslova prvaka i pobjednika Kupa Nogometnog središta Đakovo.

Izvor: Miro Šola