NOGOMETAŠI ZRINSKOGA IZ JURJEVCA KREĆU S PRIPREMAMA

U ovo nestabilno i nepredvidljivo vrijeme kada korona virus pokazuje svu svoju snagu, nogometaši Zrinskoga krenut će s pripremama danas, 2. srpnja. Trener Josip Milardović obavit će u četvrtak u 19:00 sati prozivku na jurjevskom igralištu Bara i krenuti s pripremama za predstojeću sezonu koja bi trebala krenuti utakmicama prvoga kola 15. kolovoza.
Pojačanja: Benjamin Ždinjak i povratnik Pavo Kovačević

Trener Josip Milardović rekao je: „S pripremama krećemo 2. srpnja na našem igralištu Bara. Ono što zasada sigurno znamo, a u odnosu na prošlu sezonu, klub su napustili Krešimir Bubalo, Zamitt, Mateheus i Luka Matković.

Na sve ostale igrače računam u novom prvenstvu, a za sada je sigurno da nam se iz punitovačke Slavonije vraća Pavo Kovačević, a pojačali smo i napadačku liniju dolaskom Benjamina Ždinjaka koji je prošlu sezonu nastupio u Belišću. Još razgovaramo s nekoliko igrača koji bi trebali pojačati naš roster. Vjerujem da ćemo složiti momčad koja će konkurirati za sam vrh. Dvije su godine trećligaškoga iskustava iza nas i vjerujem da smo stasali i na planu iskustva te da ćemo znati odgovoriti svim izazovima vrlo zahtjevnoga prvenstva koje će ove godine imati 18 klubova, zaključio je Milardović.

Bogat raspored pripremnih utakmica

Nakon desetak dana priprema kreće se s pripremnim utakmicama: „Prvu provjeru imat ćemo 11. srpnja protiv Bedema iz Ivankova, nakon toga u srijedu 15. snage ćemo odmjeriti protiv drugoligaša BSK-a. Subota 18. srpnja rezervirana je za juniore Osijeka, a 22. (srijeda) očekuje nas momčad Darde. Već tradicionalno 25. i 26. srpnja sudjelujemo, zajedno s Torpedom, Đakovo Croatijom i Bedemom na kuševačkom memorijalnom turniru „Juroš – Grbeša“, a tjedan dana kasnije (1. i 2. kolovoza) igramo na turniru u Donjim Andrijevcima gdje nastupaju domaćin Tomislav, Marsonia i Cibalia. Generalka će biti 5. kolovoza protiv Čepina. Dakle, očekuje nas mnoštvo teških protivnika protiv kojih ćemo brusiti formu kako bismo uspješno otvorili početak prvenstva.

Đakovački trenerski „okršaji“

O proširenju lige i mogućnosti da Đakovština dobije i trećega trećeligaša (Mladost iz Đ. Satnice) trener Milardović kaže: Raduje me svaki uspjeh momčadi iz Đakovštine. Pozdravljam mogućnost da Mladost uđe u treću ligu što ovisi u plasmanu Marsonije u kvalifikacijama za drugu ligu. Sportski to će biti pravi derbiji koji će zasigurno privući i veći broj publike. Međutim, mislim da će biti teško svim klubovima osigurati adekvatan igrački kadar koji je dostatan za ovaj rang natjecanja. Ali, ako se to dogodi, doista će biti zanimljiva liga posebice lokalni derbiji.

Izvor: Miro Šola