Nogometni trećeligaši, klubovi Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje te županijski prvoligaši iskoristit će srijedu kako bi odigrali utakmice 23. kola. Donosimo raspored i satnice.

 

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK

23. KOLO – SRIJEDA, 17:00 sati

OSIJEK II – ĐAKOVO CROATIA

Druga momčad osječkoga prvoligaša želi ući u drugu ligu, da su na najboljem putu potvrđuje i tablica na kojoj su Osječani vodeća momčad lige s tri boda više od drugoplasiranoga BSK-a iz Bijeloga Brda. Đakovčane opet muče brige druge vrste: kako izbjeći ispadanje iz lige. Doduše, pobjeda protiv Belišća podigla je raspoloženje u đakovačkoj momčadi, a čiji će motivi za bodovima biti jači, znat ćemo sutra navečer. Osijek II apsolutni je favorit, ali nogomet je…

 

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA SLAVONIJE I BARANJE

23. KOLO – SRIJEDA 17:00 sati

HAJDUK – ZRINSKI (J)

Jurjevčani su vodeća momčad lige, imaju dva boda od novogradiške Sloge i svakako da taj razmak žele i zadržati. Ali, za to će se morati dobro pomučiti jer idu u Pakrac, momčadi koja se nalazi na 12. mjestu i bori se za opstanak. Nema sumnje da su Jurjevčani bolja momčad, ali će to igrači Damira Išasegija morati dokazati i na terenu.

 

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

23. KOLO – SRIJEDA, 17:00 sati

RATAR – JEDINSTVO

TORPEDO – TOMISLAV

FEŠK – MLADOST (ĐS)

VALPOVKA – POLET

Piškorevčani su uhvatili ritam dobrih igara na svom terenu i svi vjeruju da će igrači iz Donjeg Miholjca Igralište na Kozinom trgu napustiti pognute glave. To bi bio još jedan veliki koraku očuvanju statusa županijskoga prvoligaša što je u prvoj sezoni i najvažniji cilj piškorevačkoga  kluba.

Torpedo nikada nije bolje stajao. U proljetnom dijelu prvenstva osvojili su 11 bodova, a u goste im dolazi drugoplasirana momčad Tomislava iz Livane. Odlična prilika da Kuševčani poprave svoj bodovni učinak, ali i da eventualno pomognu Satničanima u borbi, pa, usudio bih se reći, za naslov prvaka.

Nakon dva uzastopna lokalna derbija (Torpedo i ratar) Satničani idu na gostovanje u Feričance. S tri boda evo Satničana u prilici da se uključe u borbu za naslov prvaka, bod ili poraz značili bi borbu za očuvanje trećega mjesta što je svakako veliki uspjeh jer smo dosada Satničane gledali najčešće u borbi za opstanak. Očito da mladi trener Ivan Denić radi odličan posao, a Satničani, rekli bismo narodnim rječnikom „mic po mic“  idu k najuspješnijoj sezoni u povijesti kluba.

Nogometaši Poleta već su jednom nogom u nižem rangu tako da im gostovanje u Valpovo ne znači puno. Valpovčani su četvrta momčad lige s 42 boda, a Polet posljednji sa samo osam bodova.Dakle, prema tablici sve je jasno,međutim, kada igrate bez imperativa, tada igrate najbolje.Možda…

 

Autor: Miro Šola