Nova je akademska godina na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Đakovu – koji djeluje u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, počela danas inauguracijom u Dvorani biskupa Mandića Središnje biskupijske i fakultetske knjižnice. Osim što ju je ovaj visoki studij teologije i filozofije, iza koja je više od dva stoljeća povijesti obrazovanja, dočekao s novom upravom, specifična je i po malom broju upisanih studenata prve godine. Njih je samo devet!

Program je otvorio Mješoviti fakultetski zbor, a zatim je novoizabrani dekan izv.prof.dr.sc. Vladimir Dugalić održao nastupni govor, u kojemu je pozdravio sve prisutne studente, profesore i osoblje Fakulteta.

Dekan je na poseban način predstavio novoizabranu upravu ustanove: doc.dr.sc. sestru Silvanu Fužinato, prodekanicu za nastavu i studente, izv.prof.dr.sc. Stjepana Radića, prodekana za znanost i doc.dr.sc. Zdenka Ilića, prodekana za financije. U nastavku je Dugalić kratko predstavio povijest i viziju Katoličkog bogoslovnog fakulteta i riječima pape Franje istaknuo važnost transdisciplinarnosti crkvenih (sve)učilišta.

Danijel Geošić, foto: KBF