STIGLA SLUŽBENA POTVRDA NOVE NOGOMETNE SEZONE

I dok nogometni travnjaci još uvijek miruju, najzaposleniji u ovim trenucima su članovi natjecateljskih komisija Hrvatskoga nogometnoga saveza koji u ovim kriznim vremenima slažu različite varijante i kombinacije kako doskočiti korona virusu. Već smo nekoliko puta pisali da se nogometna sezona u Hrvatskoj, osim Prve lige, neće igrati, ali odlična stvar je da su stigle informacije o početku nove sezone 2020./21.

Prema prijedlogu HNS-a prvenstva u nižim ligama krenula bi 15. kolovoza, a konkretno Treća hrvatska nogometna liga Istok imat će 18 klubova, dakle dva više nego ove sezone. Naime, iz lige nitko ne ispada, a dva nova člana postat će Valpovka (prvak Međužupanijske nogometne lige Osijek Vinkovci) i Slavonac iz Bukovlja. Prostor se otvara i za nogometaše Mladosti iz Đakovačke Satnice, kao drugoplasirane momčadi međužupanijske lige. Naime, ako nogometaši Marsonije prođu kvalifikacije za ulazak u drugu ligu tada bi se otvorilo još jedno mjesto koje mogu prihvatiti Satničani. Ako oni to ne učine liga će imati 17 klubova.


S obzirom na to da su ostale regionalne kup utakmice koje se moraju odigrati do 15. kolovoza, odluka je da se s odigravanjem kup utakmice krene već od 1. srpnja kako bi se pobjednici na vrijeme mogli uključiti u kola nacionalnoga kupa.
Konačno treninzi, vraćaju se nogometne škole

Odluka Kriznoga stožera Civilne zaštite da se dopusti sportskim klubovima treniranje, naravno pod određenim epidemiološkim uvjetima, razveselila je sve klubove. Iako je sezona završena, ali ovu odluku najviše su čekali omladinski pogoni odnosno škole nogometa koje će u dogledno vrijeme moći organizirati rad.

Ovu odluku svakako će pozdraviti u HNK Đakovo Croatia jer je njihov predsjednik Ivan Mikulić izjavio kako su ovom krizom najviše izgubili polaznici nogometnih škola čiji rad je bio prekinut. Kada će đakovačka Škola nogometa krenuti s radom, vjerojatno će se znati ovih dana.

Izvor: Miro Šola