Dotrajalu pristupnu stazu na ulazu u zgradu Ekonomske škole Braće Radić i Srednje strukovne škole Antuna Horvata zamijenit će nova čija je izgradnja upravo u tijeku. Radove je danas obišao zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Robert Francem u pratnji ravnatelja Ekonomske škole Željka Bionde.

Radovi koji su u tijeku riješit će problem pristupne staze koja je bila u izuzetno lošem stanju i kao takva predstavljala je opasnost za učenike, djelatnike i stranke škole. U razgovorima s Gradom Đakovom postigli smo dogovor i došli do pozitivnog odgovora na našu zamolbu za donacijom sredstava. Izgradnja nove staze tako se u potpunosti financira sredstvima Grada Đakova i to u iznosu od 100.000,00 kuna, pojašnjava ravnatelj Ekonomske škole Željko Bionda.

Kako Grad Đakovo nije osnivač škola na svom području redovito u proračunu nastoji osigurati sredstva za razvoj kvalitete i usluge obrazovnog sustava. Tako je i ove godine, kaže zamjenik gradonačelnika Robert Francem, kroz donacije pomogao svim školama na području Grada. Među ostalim tu su i gore spomenuti građevinski radovi. – Izgradnjom staze bit će osiguran kvalitetan pristup djelatnicima i učenicima škola. Grad Đakovo ulaže u kvalitetu i razvoj obrazovnog sustava od nabavke didaktičke opreme do građevinskih radova. Na potrebe škola uvijek odgovaramo pozitivno, bilo da je to prema zahtjevu ravnatelja ili tako da prepoznajemo potrebe naših građana. Tako investiramo u budućnost, kaže zamjenik Francem. Izvođač radova na izgradnji nove pristupne staze je đakovačka tvrtka Tehnocolor d.o.o. koja je odabrana na temelju pristiglih ponuda.

Izvor: Grad Đakovo