[10.11.2023.] Dugogodišnji projekt suradnje Gradske knjižnice i čitaonice Đakovo i Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo pod nazivom „Iz knjige na stol“ ovaj put nam donosi radionicu za odrasle u kojoj ćemo upoznati i kušati ružu.

“Ruža je kraljica cvijeća, prirodna ljepota koja se može definirati značenjem u svojim bojama. Nevjerojatno, samo jedna stabljika s cvijetom i bodljama ima moć izraziti najdublje osjećaje. Pjesnički prikaz strasti i romantike učinio je ružu najpopularnijim cvijetom diljem svijeta za sve uzraste.

U projektu Iz knjige na stol – Nije ruža samo u sonetu, pronaći ćemo najljepše i najromantičnije riječi i mnogo, mnogo drugih značenja. Čut ćemo kako su najbolji svjetski pjesnici A. G. Matoš i W. Shakespear upotrijebili ružu u sonetu kako bi opisali prirodnu ljepotu. Saznat ćemo i kako pronaći ružu u ukusnim kolačima, likeru i kako ju dodati kao dekoraciju i začin poznatom piću. A uz to sve, poslušati poznate glazbene note s temom – ruža!”, stoji u najavi događaja.

Radionica će se održati u petak 10. studenoga s početkom u 18:30 sati.

Izvor|Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo