Nogometni klub „Torpedo“ Kuševac odnedavno vodi nova Uprava s kojom su se sinoć na radnom sastanku susreli gradonačelnik Marin Mandarić i njegov zamjenik Antun Galić.

Predsjednik kluba sad je Mislav Ivanda, dopredsjednici su Hrvoje Cicvarić, Ivica Čuić i Ante Beljan, direktor je Josip Marić, a sportski direktor Marko Delić.

Dosadašnji predsjednik kluba Franjo Milković se na početku sastanka zahvalio, kako je rekao, mladoj ekipi koja se prihvatila posla i izrazio nadu da će klub voditi u pravom smjeru. Konstatirao je kako je prošla godina bila rezultatski loša no da to ne treba biti uteg, nego da treba raditi na pozitivnom ozračju u klubu i rezultati će, zaključio je, sami doći.

Gradonačelnik Marin Mandarić dao je punu potporu novoj Upravi rekavši kako i sam zna da je za rad u sportu potrebno puno osobnog doprinosa i odricanja. Torpedo je, kazao je gradonačelnik, uvijek održavao visoku razinu, no zaključio je kako rezultat ne treba biti imperativ. Važno je okupiti djecu, mlade, stvoriti pozitivnu atmosferu i omogućiti da u klubu igra što više domaćih igrača.

Tema sastanka bila je i ugradnja obnovljivih izvora energije u sportskim objektima. Koncem studenoga prošle godine Gradu Đakovu je odobren projekt „Ugradnja obnovljivih izvora energije u sportskim objektima NK-a Torpedo Kuševac, NK-a Slavonija Budrovci i NK-a Ratar Piškorevci“, a kojim je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Gradu odobrio 442.820,40 kn što predstavlja 60 posto prihvatljivih troškova. Ovaj bi projekt obuhvatio ugradnju kotlova na pelete za grijanje i drugo.

Zamjenik gradonačelnika Antun Galić naglasio je kako je ovdje itekako pomoglo to što je prostor u kojem klub djeluje legaliziran 2018. godine, što godinama ranije nije učinjeno. Ono što slijedi je provođenje javne nabave. Na sastanku je još bilo govora o financiranju rada kluba, mogućnostima povlačenja sredstava iz drugih izvora, projektu navodnjavanja igrališta, nabavci strojeva za održavanje i drugim temama.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost