Nakon što je dobila novi asfalt i javnu rasvjetu, Ulica Stjepana Radića u prigradskom naselju Budrovci, ili kako je žitelji nazivaju Buljuk, uskoro će dobiti i pješačku stazu duž svoje lijeve strane. Nisu to jedini radovi koje u ovom trenutku Grad Đakovo provodi u tom selu. Što se radi, a što bi se još trebalo napraviti, bila je tema i današnjeg sastanka gradonačelnika Marina Mandarića i njegovih suradnika s predstavnicima tamošnjeg Vijeća mjesnog odbora na čelu s predsjednikom Đurom Sitom.

Jedan od prioriteta svakako je i izgradnja dječjeg vrtića, a kao moguća lokacija, bude li svojom veličinom udovoljila propisanim standardima, je i ona stare zgrade u centru sela koju je Grad Đakovo ove godine kupio.

Grad Đakovo u ovom trenutku gradi pješačko-biciklističku stazu u Ulici Stanka Lehote na koju se spaja dio na Gupčevom trgu. U tijeku je i izgradnja nerazvrstane ceste prema mjesnoj farmi.

Predstavnici VMO-a ukazali su na problem nedovoljnog broja parkirnih mjesta u centru sela, te na problem s kućom oproštaja koja nema električnu energiju.

Predsjednik VMO-a zahvalio je Gradu Đakovu što je pomogao da se ukloni ruševna zgrada u željezničku stanicu Budrovci. Ukazao je i na potrebu postavljanja rasvjetnog tijela na tom području kao i postavljanja brklje.

Govorilo se i o drugim temama važnim za život u tom prigradskom naselju.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo