U ciklusu besplatnih seminara koje Osječko-baranjska županije organizira za poduzetnike i sve one koji su uključeni u poslovni svijet, sljedeći u nizu je seminar pod nazivom „Kako vezati kupce uz svoje proizvode ili kako razviti paket proizvod-usluga?“

Seminar će se održati 14. listopada 2022. godine u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije, Županijska 4, Osijek, s početkom u 10 sati, a predviđeno trajanje je do 13 sati. Predavač je prof. dr. sc. Anamarija Delić s Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Za sudjelovanja na ovom seminaru potrebno je popuniti i poslati obrazac prijave koji se nalazi na web stranicama Županije u okviru novog projekta „Poduzetnički obzor“ najkasnije do 12. listopada ove godine. Mala i srednja poduzeća u sektoru proizvodnje zaostaju za velikim poduzećima i tržišnim trendovima, a za što je, među ostalim, krivac i kratkoročno razmišljanje kako je kupcu proizvod najvažniji. Trendovi pokazuju kako kupci žele razviti dugoročni, dublji i prisniji odnos, pa se tako u sektoru malih i srednjih poduzeća ne govori o upravljanju odnosima s kupcima, nego o upravljanju kupčevim iskustvom. Razvojem proizvoda kao usluge (servitizacijom) vezujemo kupce za svoj proizvod, ali ujedno sigurno upravljamo i kupčevim iskustvima. Za upravljanje ovim procesima nužno je strateški promišljati o ponudi vrijednosti, načinu komunikacije s kupcima, kao i načinu na koji naš poslovni subjekt ostvaruje profit, odnosno kako djeluje  poslovni model. Kupci ne žele vlasništvo nad proizvodom, već vrijednost koju proizvod pruža. Fokusiranjem na želje kupaca od jednokratne prodaje dolazimo do dugoročnog odnosa i kreiranja baze vjernih kupaca.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osijek.in