Do glavnih događaja koji će obilježiti ovogodišnji Advent u Đakovu, koji će se protegnuti do Silvestrova, ostalo je još samo tjedan dana! Već sljedećega je petka 14. prosinca otvorenje Adventske priče đakovačkih obrtnika, obiteljskih gospodarstava, ugostitelja i domaćih radinosti, sajamske manifestacije na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, gdje istoga dana djeca vrtićke dobi od 10 sati kite božićna drvca, dok sat vremena kasnije počinje klizališna sezona, za koju je Univerzal pripremio nove klizaljke.

Da su u tijeku posljednje pripreme za vrhunac došašća i mnogima najljepše vrijeme godine, potvrđuje iz dana u dan sve veći broj blagdanskih ukrasa na gradskim ulicama, u proširenoj zoni gradskog središta. Među njima su brojni novi, poput dekorativnih motiva na stupovima javne rasvjete u Frankopanskoj, Kvaternikovoj, Preradovićevoj i Cesarčevoj ulici, kao i skup kugla na borovini kružnog toka kod Malog parka. Slične će kugle uskoro biti postavljene na visoke smreke ispred zgrade Općinskog suda, a novi će se ukrasi naći i na gradskome korzu. Grad je uoči prosinca prvi put u proteklih 20 godina za blagdansko dekoriranje javnoga prostora odlučio izdvojiti ozbiljnija sredstva! Novost je i da ukrasi ovih dana stižu u sva prigradska naselja, kako bi njihovi mještani svjetlom lampica doživjeli božićni duh. Na postavljanju ukrasa angažirani su Univerzal i vinkovački Polion.

PROGRAM ADVENTA U ĐAKOVU 2018.

Manifestaciju Advent u Đakovu gledateljima Hrvatske televizije jučer su javljanjem uživo u emisiju “Dobro jutro, Hrvatska!” u kočiji Državne ergele Đakovo i ispred adventskog vijenca predstavili gradonačelnik Marin Mandarić i direktorica Turističke zajednice grada Đakova Marija Burek.

Danijel Geošić, foto: Maja Muškić