[18.10.2023.] U srijedu 18. listopada s početkom u 19:00 sati u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice održat će se još jedan Dan za mentalno zdravlje.

Prvo će dr. sc. Dubravka Miljković održati “Vježbanje zahvalnosti”, a potom će se održati predstavljanje knjige “bLIStanje”, autora Draška Regula.

Dubravka Miljković objavila je 50 znanstvenih te više od 300 stručnih i znanstveno popularnih članaka, tri uredničke i 40 autorskih knjiga, tri sveučilišna i jedan veleučilišni udžbenik. Glavni profesionalni interesi su joj u području pozitivne psihologije i pedagogije: otkrivanje načina kako iskoristiti svoje psihološke snage i živjeti optimalno.

O knjizi “bLIStanje – Iz ove kože se ne može, da vidimo što se u njoj može!”

“Od početka 2000. godine Draško leži nepomično u krevetu. Pardon, nije skroz nepomičan; može okrenuti glavu, otvoriti usta i zatreptati očnim kapcima. Da, i disati može. Govoriti ne može. Ne može se počešati tamo gdje ga svrbi. Mozak mu radi 200 na sat! I jedna je od najnormalnijih osoba koje znam. Uređuje svoje web stranice (ma pravi je IT-mačak, aktivan je na društvenim mrežama, dobio je nagradu za fotografiju, plete fraktale (eno mi jednih na zidu), piše haiku, konačno, i ovu je knjigu napisao (nećete ju moći ispustiti iz ruku). Čista fantastika? Ne. Draško je fantastiku učinio mogućom!” (Dubravka Miljković)

” Idemo kroz život nesvjesni svega onoga što možemo, svega što nam je dano, a u trenutku bi moglo nestati. Što bi bilo da odjednom ne možemo hodati, pomaknuti se ili govoriti? Drašku se upravo to dogodilo, a mi možemo skupiti hrabrosti i pročitati kako je biti u njegovoj koži. Iz koje se ne može, ali se u njoj ipak može.

Stoga, skupite hrabrost i pročitajte. Kako god se osjećali nakon čitanja, jedno je sigurno. Na neki neobičan i dobar način više nećete biti isti.” (Majda Rijavec)

Izvor|Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo