U svibnju 2020. godine započeo je još jedan projekt u Opčini Drenje. Ovoga puta radovi su započeli u Mandićevcu, a graditi se počeo multifunkcionalni dom DVD-a. Sada, nakon otprilike godinu dana, dom DVD-a čeka samo još tehnički pregled i vatrogasci mogu useliti u njega.

Naselje Mandićevac smješteno je na sjeverozapadnom prostoru Đakovštine, na istočnim padinama Krndije, 3 km zapadno od naselja Drenje. Podignuto je u 18. stoljeću na inicijativu biskupa Antuna Mandića. Danas je to izrazito vinogradsko mjesto s manje od 300 stanovnika.

Kao i u većini slavonskih naselja, društveni život u Mandićevcu odvija se kroz nogometni klub i DVD-a, a sada će se izgradnjom doma DVD-a društveni život dići na višu razinu.

Projekt izgradnje doma DVD-a Mandićevac vrijedan je 2.396.000,00 kuna, od kojih je 2.173.000,00 kuna financirano iz Programa ruralnog razvoja, odnosno njegove mjere 7.4.1. -“Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Razliku je financirala Općina Drenje.

Projekt uključuje izgradnju i potpuno opremanje novog doma DVD-a, zajedno s garažama za vatrogasna vozila.

Osim multifunkcionalne dvorane, dom DVD-a dobio je pripadajuće sanitarne čvorove i moderno opremljenu profesionalnu kuhinju.

Ostalo je još postaviti elektronsku sirenu za uzbunu i vatrogasci DVD-a Mandićevac, ali i ostali mještani uskoro mogu useliti u nove prostorije.

 

Igor Kretonić
Foto Moje Đakovo