Zvukom vatrogasne sirene u centru sela ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Budrovci pozdravila je danas iz novog kombi vozila svoje mještane. Ljepši poklon upravo na blagdan svog zaštitnika, svetog Florijana, nisu mogli poželjeti.

Vatrogasni kombi koji je u večernjim satima stigao u Budrovce, jedan je od ukupno 75 čija je svečana primopredaja, uz još 15 interventnih vozila, upriličena u prostorima Državne vatrogasne škole u Zagrebu, a kojoj je nazočio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Budrovačke vatrogasce ispred mjesnog doma dočekao je gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić. Predsjednica DVD-a Budrovci Željka Dorić kazala je kako će novi kombi itekako dobro doći njihovom društvu.

“Napokon smo i mi dobili nešto novo. Unazad dvije godine smo se prilično lijepo obnovili s opremom. Ima toga što još treba, ali polako… uz pomoć donacija Grada, Zajednice, ide”, kazala je predsjednica Dorić dodavši kako broje 41 člana, uz to da je 16 operativnih. Tri su dječje ekipe i jedna mladeži.

Gradonačelnik Mandarić čestitao je svim vatrogascima njihov dan rekavši kako su Budrovčani svojim radom, dugogodišnjim i ustrajnim razvojem vatrogastva, zaslužili kombi koji je stigao u njihovo društvo. Zahvalio je vatrogascima na svemu što čine u zaštiti od požara, ali i na brzim i predanim intervencijama kad za to postoji potreba.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Đakova Ivan Klemen također je dočekao novi kombi u Budrovcima, a svim vatrogascima zaželio da ih na svim intervencijama i aktivnostima prati zagovor sv. Florijana.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo