Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić donio je Odluku o dodjeli naknade osobama koje imaju prebivalište na području Grada Đakova, a koje su izgubile posao uslijed pandemije COVID-19. Potpora je namijenjena osobama koje su uslijed epidemiološke situacije ostale bez posla nakon 15. ožujka 2020. godine, bile prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje najmanje tri mjeseca, nisu primale nikakvu naknadu za vrijeme nezaposlenosti, a imaju prebivalište na području Grada Đakova.

Da bi se ostvarila potpora potrebno je imati prebivalište na području Grada Đakova koje se dokazuje preslikom osobne iskaznice, te je potrebno priložiti presliku potvrde Zavoda za zapošljavanje kojom se dokazuje da je osoba ostala bez posla najranije 16. ožujka 2020., da je na Zavodu provela najmanje tri mjeseca te da u tom periodu nije primala nikakvu naknadu.

Visina potpore je 2.000,00 kn, a isplatit će se u gotovini, jednokratno.

Popunjeni i potpisani Zahtjevi te potpisana Izjava na Obavijesti, mogu se predati svaki radni dan od 11-14 sati u kući Reichsmann (bivši Tekstilni magazin – Mana), ulica Pape I. Pavla II br. 10 od 24. rujna do 9. listopada 2020. godine.

OVDJE MOŽETE PREUZETI ZAHTJEV

OVDJE MOŽETE PROČITATI ODLUKU

Grad Đakovo: službeno izvješće za javnost