Zbog učestalih pitanja građana o radu ljekarni, Stožer civilne zaštite Grada Đakova zatražio je pojašnjenje Županijskog centra 112 kako bi se razjasnile nejasnoće o radnom vremenu, dežurstvu i drugom.

Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa ljekarne od ponedjeljka 23.03.2020. do daljnjeg rade isključivo u skraćenom radnom vremenu od 8 do 17 sati. Ljekarne koje su do tada radile u dvije smjene od 7 do 20 sati prešle su na jednosmjenski rad od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, te subotom od 9 do 12 sati, tako da se dijele u dva tima koji će se naizmjenično mijenjati u radu svakih tjedan dana.

Ljekarne koje su usklađene u radu s radnim vremenom liječnika obiteljske medicine rade prvu smjenu od 8 do 14 sati, a drugu smjenu od 11 do 17 sati. Centralna ljekarna Osijek obavlja dnevno dežurstvo svakim radnim danom od 17 do 22 sata, te noćno dežurstvo od 22 do 8 sati.

Kako je pojašnjeno od strane Regionalnog ureda Osijek-HZZO i gospođe Marije Vrkić, radno vrijeme ljekarni u koncesiji (privatne ljekarne) sukladno je Odluci Nacionalnog kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa. Te ljekarne do daljnjeg rade isključivo u skraćenom radnom vremenu od 8 do 17 sati.

Izvor: Grad Đakovo