Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju jučer, 22. lipnja, obilježen je Dan antifašističke borbe. Vijenac je položila delegacija Grada Đakova predvođena gradonačelnikom Marinom Mandarićem, predsjednikom Gradskog vijeća Pavom Cindrićem i predstavnicima političkih stranaka. Svijeću su zapalili i predstavnici Hrvatske vojske, policije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Molitvu je izrekao vlč. Mato Mićan.

Dan antifašističke borbe obilježen i pred kućom Ive Lole Ribara

Posebno je Dan antifašističke borbe obilježio lokalni SDP. predsjednica Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjsko županije, Sanja Bježančević, potpredsjednica Gradske organizacije SDP-a Đakovo, Gordana Stjepanović i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Đakovo, Danko Kočiš odali su počast žrtvama fašističkog terora u Đakovu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomenike antifašizmu u Đakovu.

„Sudjelovanjem u Drugom svjetskom ratu na strani antifašizma, hrvatski su antifašisti dali doprinos kojim je očuvana hrvatska državnost, a antifašizam, kao opća civilizacijska tekovina suvremenog svijeta, ugrađen je u temelje Republike Hrvatske kao jedno od glavnih ustavnih načela.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomenike antifašizmu iskazujemo dužnu počast onim hrvatskim građanima koji su živjeli, patili i ginuli nošeni idejom stvaranja suvremene demokratske i prosperitetne Hrvatske – Hrvatske slobodnih građana bez obzira na njihovu, nacionalnu, vjersku ili etničku pripadnost.“, poručuju iz SDP-a.

Foto: Grad Đakovo/SDP Đakovo