Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u petak, 14. lipnja 2024. godine je obilježen Dan Općine Semeljci. Uz načelnika Općine Grgu Lončarevića, predsjednika Općinskog vijeća Mirka Miladinovića, vijećnike i ostale goste, u ime Osječko-baranjske županije sjednici je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

U svom je obraćanju čestitao je Dan Općine svim mještankama i mještanima istaknuvši kako Osječko-baranjska županija pruža podršku svim projektima koje Općina nominira. Dodao je da kvalitetna suradnja lokalne i regionalne vlasti, u partnerstvu s Vladom RH može pridonijeti razvoju svih krajeva županije i poboljšanju uvjeta života naših sugrađana. Puno toga je iznio načelnik, čestitka za sve što je napravljeno, od vodnokomunalne infrastrukture u suradnji s đakovačkim vodovodom , ovaj prekrasni trag, a ključ opstanka je ostanak mladih, oni moraju biti fokusu. Ističem naš projekt koji potiče izvrsnost u STEM području koji se provodi u semeljačkoj školi. Nije jednostavno osigurati sve projekte, treba se truditi, ali ranije je bilo puno teže nego danas. Županija će i  nadalje davati potporu u svemu što radite , rekao je Miletić.

Načelnik općine Semeljci Grga Lončarević izvijestio je o brojnim projektima koji je općinski tim proveo u proteklom razdoblju. Izgrađena su dječja igrališta,  centri kulture i za mlade, odlagališta i reciklažno dvorište. Kroz Aglomeraciju Semeljci  gradi se vodoopskrba i odvodnja, a ukupna vrijednost projekta je 25 mil eura. Napravljeno je 50 km mreže, izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda je pri kraju, u rujnu se očekuje priključenje na odvodnju. Provodi se ozelenjivanje javnih površina, sadi se 2650 stabala, uređen trg ispred općine, oprema  se poduzetnička zona, a započela je i 4. faza projekta Zaželi gdje se zapošljava 30 žena, koje će skrbiti o 180 korisnika.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija