Prigodnom svečanošću sinoć, 19. travnja, je Kući Reichsmann u Đakovu obilježena 20. obljetnica djelovanja đakovačkog Ogranka Njemačke zajednice – Zemaljske udruge Podunavskih Švaba.

Prethodila je tome sveta misa u đakovačkoj katedrali služena na njemačkom jeziku. U okviru programa obilježavanja ove značajne obljetnice u prostoru Kuće Reichsmann otvorena je izložba fotografija koja prikazuje presjek rada đakovačkog Ogranka kroz protekla dva desetljeća.

Na isto je u svom govoru podsjetio predsjednik đakovačkog Ogranka Vilim Haas, dok su prisutne pozdravili predsjednik Njemačke zajednice Vladimir Ham te zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Antun Galić.

Više pjesama, među kojim i himnu Podunavskih Švaba izvela je pjevačka grupa Njemačke zajednice iz Osijeka „Alten Kameraden“.

O dolasku, životu i radu Nijemaca – Podunavskih Švaba u Đakovštinu prisutnima je govorio prof. Dubravko Aladić.

Predsjednik đakovačkog Ogranka na kraju je podijelio zahvalnice zaslužnim prijateljima koji su u proteklih 20 godina pratili i pomagali njihov rad.

Dodijeljene su i prigodne nagrade trima učenicama Gimnazije A. G. Matoša Đakovo čiji su radovi bili među najboljima na foto natječaju „Tragovima Nijemaca u Đakovu (i okolici)“. Nagrađene su Klara Pitinac, Dorotea Božić i Nela Jukić.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo