Obitelj je sidro koje kroz sve životne oluje drži svoje članove na okupu. Sedmeročlana obitelj Kretonić jedna je od obitelji koja ima i previše životnih oluja, ali zajedništvo im pomaže da ih jednu po jednu prebrode. Posljednja nedaća koja ih je snašla, bila je operacija najmlađeg sinčića Lorena. Dvogodišnjak je hitno prebačen u Zagreb, a ako je suditi po nalazima, ova operacija nije posljednja. Uz muža koji je 80 % invalid (tetraplegija i distrofija) i petero do sada izgubljene djece, majku Ivanu dotukao je s početkom godine prelazak na euro, točnije sve veći financijski izdaci zbog kojih nisu u mogućnosti pružiti si dostojanstven život.

Dvogodišnji Loren teško je bolestan i treba našu pomoć

Mali Loren rođen je prije 2 i pol godine kao palčić i u tako kratkom periodu života već ima previše teških dijagnoza. Loren ne može govoriti i ne jede ništa „na žlicu“ te mu je određen teži oblik invaliditeta (3. stupanj). Za njegovu posebnu prehranu potrebno je izdvojiti jako puno novca. Prehranjuje se specijalnom formulom Neocate koja se nadoplaćuje, a svi ostali troškovi roditelji pokušavaju iz vlastitog džepa. Zbog crijeva i želuca mora biti na prehrani bez glutena jer dječačić ima i refluks i lijek za to je teško dostupan.

Putovanje u Zagreb postaje im sve teže

Čekaju se nalazi za cističnu fibrozu i uskoro moraju ići na magnetsku rezonancu mozga za koju moraju ići u Zagreb koji im je udaljen 250 km. Prošli su previše kontrola i doktora te oni sumnjaju na sindrom koji još nije potvrđen, a obitelj još uvijek čeka nalaz i mišljenje vještaka. Ima oralnu hipersenzitivnost, apneju u snu i problem s mišićima. Lorenov uzorak krvi bi trebao na slanje u Sjedinjene Američke Države za provjeru genetskih bolesti.

Izgubili su već petero djece

Majka Ivana oslonac je i stijena svim članovima obitelji te se trudi na razne načine doći do novca za svoju obitelj, ali stanje je toliko loše da se više ne može sama nositi s tim financijski. Još jedno od petero djece ima treći stupanj invaliditeta i astmu. Nakon što je jedno dijete izgubila sa samo 5 mjeseci i ni dana provedenog kod kuće, već u bolnici na respiratoru, ne možemo ni zamisliti koliko majka strepi nad svojim najmlađim.

Kako možete pomoći?

Ivana i Andreas imali su stalan posao i redovna primanja, a neprestano su pomagali drugima. Međutim, danas kada je njima potrebna pomoć, ti su ljudi na njih zaboravili. Ako im želite i imate mogućnosti pomoći, možete uplatiti novčanu pomoć preko GoGetFunding ili na niže navedeni račun. Također, možete im donirati i lijekove s gore prikazane fotografije (za daljnje dogovore i više informacija možete im se obratiti i na njihovom Facebook profilu Andreas Ivana Kretonić).

Ime i prezime: Andreas Kretonić
IBAN: HR9623400093233444322

Izvor|Foto: Ženski recenziraj