„Kao da smo jučer započeli jedan prekrasan projekt, a iza nas je već druga godišnjica organiziranog treniranja naših djevojčica. Zato djevojčice i djevojke naše, uživajte u svakom treningu i veselite se novim aktivnosti i pobjedama. Bit će tu i poraza, ali i oni su sastavni dio sporta!“, poručuju iz HNK Đakovo Croatia povodom druge godišnjice osnivanja ženske ekipe.

Prije dvije godine, u ožujku 2021. godine, okupile su se djevojke trenerice Marije Penava, preciznije njih devet, na prvom okupljanju i tako se upisale u povijest đakovačkog ženskog nogometa.

Od njih devet koje su tada počele “namotavati klupko”, danas se na treninzima pojavljuje 50-tak djevojčica, koje s osmjesima na licima dolaze na trenirati te se marljivo i ustrajno pripremaju za izazove koji su pred njima.

Priču trenerice Marije nastavio je Goran Polgar, a iz kluba poručuju kako se nadaju zajedničkom nastavku ove priče u budućnosti.

Ženski nogomet doživljava ekspanziju. Međunarodne svjetske organizacije poput FIFE i UEFE ulažu značajna sredstva kako bi ga dodatno unaprijedila, a od ove godine i HNS koji je  izdvojio 3,5 milijuna kuna za razvoj ženskog nogometa.

Zbog relativno malog broja ženskih klubova i nedostatka ženskih liga, djevojčice u najmlađim kategorijama često možemo vidjeti kako nastupaju s dječacima i to je bio svakako jedan od pokretača ideje za osnivanjem ženske ekipe u Đakovu.

Upravo iz navedenih razloga, u HNK Đakovo Croatia samoinicijativno su izradili program kako bi uopće došli do spoznaje postoji li zainteresiranost, a to je u konačnici bio pun pogodak. 

„Rezultat naših istraživanja su osmjesi na licima djevojčica i djevojaka kojima iz dana u dan raste samopouzdanje, a ujedno svojom energijom privlače i druge“, poručuju iz kluba.

HNK Đakovo Croatia je svojim polaznicama Škole nogometa osiguralo 50 kompleta trenerki i ruksaka kako bi se i na ovaj način pokazala sinergija i osjećaj pripadnosti voljenom klubu.

Izvor|Foto: HNK Đakovo Croatia