Dječji vrtić Đakovo poziva roditelje na upis djece u odgojno-obrazovne programe u četiri vrtićka objekta. I to u tri vrtićka objekta u Đakovu – vrtić Botić, te u područnim odjelima Vila i Mažuranac, kao i područnom vrtiću Piškorevci.

Vrtić u Piškorevcima se gradi i trebao bi biti gotov do početka nove pedagoške godine. Građevinski radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u Piškorevcima, prvog u nekom od đakovačkih prigradskih naselja započeli su u lipnju prošle godine. Grad Đakovo ga je godinu ranije prijavio na Program mjera ruralnog razvoja te dobio oko 3,7 milijuna kuna. Dječji vrtić imat će kapacitet za dvije odgojne skupine, a gradi se na prostoru nekadašnjih školskih stanova koje je Grad kupio. Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 4,8 milijuna kuna.

No, u planu je gradnja još tri vrtića.

Prvi je u mjestu Kuševac koji bi se gradio uz osnovnu školu. Riječ je o građevini površine 2521,66m2 koja se sastoji od dvije cjeline – dječjeg vrtića i društvenog doma s pomoćnim prostorima. Dječji vrtić kojeg se planira graditi obuhvaća dvije vrtićke skupine s 40-ak djece i bio bi područni vrtićki objekt Dječjeg vrtića Đakovo. Drugi bi bio u Sjever-Dračice s četiri vrtićke jedinice, odnosno kapacitet za 80 mališana te prostor za odgojitelje, servisni prostor i druge sadržaje.

Do kraja godine trebala bi biti gotova projektna dokumentacija za oba vrtića, a plan je financirati gradnju iz fondova EU. Također, plan je graditi vrtić u još jednom naselju koje pripada Gradu Đakovu – u Selcima Đakovačkim.

U Gradu Đakovu je inače ove pedagoške godine u vrtiće upisano 158 mališana, dok ih je lanjske bilo 121, što znači da je riječ o rastu od 37 mališana upisanih u vrtić u godinu dana.

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić rekao je kako ‘Grad Đakovo u posljednje dvije godine intenzivno ulaže u Dječji vrtić Đakovo, jedan objekt energetski je obnovljen, drugi je proširen pa su povećani kapaciteti, što je sve pridonijelo poboljšanju kvalitete usluge i rada vrtića, a samim time se i povećao interes roditelja za upis djece u navedeni objekt.’

Povećanjem kapaciteta upisano je u posljednje dvije godine 54 nove djece, a povećanjem broja skupina otvorena su i nova radna mjesta unutar vrtića, odnosno i broj zaposlenika se povećavao sukladno povećaju broja djece.

Grad sufinancira smještaj djece u vrtićima u svom vlasništvu, ali i privatnima, kao i obrt dadilja te djecu koja stanuju na području Grada Đakova, ali borave u nekom od vrtića koji nisu na tom području.

Izvor: Gradonačelnik.hr