U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osobe zadobila lake tjelesne ozljede, ostalih osam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Osam prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka i jedna na području Belog Manastira.

Tijekom, 18. listopada evidentirano je šest vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla koja su bila pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 11,35 sati u Satnici Đakovačkoj, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 60-godišnjak iz Gašinaca. Vozaču je evidentirana prisutnost od 2,31 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.

POJAČANE MJERE U PROMETU

Danas, u vremenu od 12 do 18 sati na području cijele policijske uprave provesti će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo